Ирландската комисия за защита на личните данни (DPC) реши да глоби с 405 млн.

...
Ирландската комисия за защита на личните данни (DPC) реши да глоби с 405 млн.
Коментари Харесай

Ирландия глобява Instagram с рекордните 405 млн. евро

Ирландската комисия за отбрана на персоналните данни (DPC) реши да глоби с 405 млн. евро обществената мрежа Instagram. Санкцията е рекордна, а повода за налагането й методът, по който Instagram обработва информацията за деца.  Instagram възнамерява да апелира санкцията, разгласи представител на компанията майка Meta Platforms.

Разследване, почнало през 2020 година, е открило, че Instagram позволява на деца на възраст сред 13 и 17 години да ръководят бизнес сметки, което улеснява публикуването на телефонния номер и/или имейл адреса на малолетния консуматор. 

Подробности за нарушаването и за претекстовете обществената платформа да бъде осъдена толкоз тежко ще бъдат оповестени идната седмица.

От компанията към този момент разясниха, че деликатно преглеждат решението на комисията и че имат възражения против метода, по който е изчислена санкцията. " Іnstagram актуализира настройките си преди повече от година и от този момент пусна нови функционалности, с цел да защищити младежите и тяхната информация да бъде поверителна ", изясни представителят на Мeta.

Регулаторът DPC управлява политиката за запазване на персоналните данни на компании като Фейсбук, Apple, Гугъл и други софтуерни колоси, така като централите им за Европа са основани точно в Ирландия. 

Миналата година комисията в Дъблин глоби WhatsApp  с 225 млн. евро за неспазване на разпоредбите на Европейски Съюз за отбрана на данните през 2018 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР